SAFETY IS AS SIMPLE AS ABC – ALWAYS BE CAREFUL.

Το νερό αποτελεί το θεμελιώδες στοιχείο της ζωής. Στον ανθρώπινο οργανισμό καταλαμβάνει το 65% του σωματικού βάρους και στη Γη το υγρό στοιχείο έχει δεσπόζουσα θέση αφού καλύπτει το 71% της επιφάνειας. Η αγάπη και η έλξη του ανθρώπου για το «ύδωρ» και εν γένει την θάλασσα δικαιολογείται απόλυτα.

Η φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού και του περιβάλλοντος, που προέρχεται, μεγαλώνει και ωριμάζει, επιβεβαιώνει καθολικά την «αέναη δίψα» του για την συχνή διαδραστική επαφή του με το νερό. Το νερό φέρνει την κάθαρση και εξαγνίζει σώμα και πνεύμα.

Το “MEDITERRANEAN DIVE CENTER” (MDC) καλύπτει απόλυτα την ανάγκη της προαναφερόμενης δίψας σε όλα τα ψυχαγωγικά φάσματα, εκπαιδευτικά επίπεδα και τεχνολογικά επιτεύγματα που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο. Έχει απονεμηθεί από την PADI ο ύψιστος τίτλος διάκρισης (5 star IDC CENTER) για πρότυπο καταδυτικό κέντρο. Είναι πιστοποιημένο με ISO:9001/2008 για υπηρεσίες εκμάθησης/εκπαίδευσης και συντήρησης υλικών.

Η έδρα του MDC είναι η Καστέλα στον Πειραιά. Ιδρυτής του είναι ο κος Χρήστος Ποζίδης. Απόστρατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών ως εκπαιδευτής βατραχανθρώπων από το 1973 έως το 1989.

Επένδυσε αέναο προσωπικό χρόνο και οικονομικούς πόρους ώστε να μπορέσει να αλλάξει την εικόνα του καταδυτικού κόσμου στην Ελλάδα. Πολλές εξελίξεις και καινοτομίες στον Ελλαδικό χώρο φέρουν την σφραγίδα του (νομοθετική ρύθμιση 2005 κτλ).

Το MDC έχει πολυθεματική παρουσία και υποστηρίζεται καθολικά από την ακέραια επαγγελματική υπόσταση στα καταδυτικά δρώμενα εντός και εκτός επιχειρηματικού στίβου. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα σε όμορφα διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο, που λειτουργεί ως κατάστημα, να δει με φυσική υπόσταση σε βιτρίνες παρουσίασης τον καταδυτικό εξοπλισμό και αξεσουάρ που επιθυμεί. Μπορεί να τα δοκιμάσει/φορέσει σε διακριτικό κλιματιζόμενο δωμάτιο και να τα αγοράσει ή να τα νοικιάσει με όλες τις συμβατές οικονομικές μεθόδους πληρωμής.

Εντός λειτουργεί σχολή αδειοδοτημένη από την PADI προσφέροντας όλων των επιπέδων διπλώματα-πιστοποιήσεις στην ψυχαγωγική και τεχνική κατάδυση. Διαθέτει αίθουσα διδασκαλίας άρτια εξοπλισμένη με τελευταίας τεχνολογίας υλισμικό πολυμέσων (υπολογιστές, βιντεοπροβολέας, ευρυγώνια επίπεδη τηλεόραση 62” ιντσών, ηλεκτρονικό μηχάνημα αναπαραγωγής πολυμορφικών ψηφιακών δίσκων κτλ), διαδικτυακή πρόσβαση ευρυζωνικού τύπου υψηλής ταχύτητας και το επιμορφωτικό υλικό (βιβλία, συγγράμματα, πανεπιστημιακές έρευνες, ψηφιακοί δίσκοι κτλ) για την θεωρητική κατάρτιση των υποψήφιων αυτοδυτών.
 
Το ανθρώπινο δυναμικό (εκπαιδευτές) ενημερώνεται και αναβαθμίζεται διαρκώς με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενδελεχώς για την μεταδοτικότητα του.

 

Το MDC διατηρεί υπερσύγχρονο εργαστήριο για την συντήρηση, επισκευή και υποστήριξη του καταδυτικού εξοπλισμού. Διαθέτει αεροσυμπιεστές τελευταίας τεχνολογίας για ταχεία και ασφαλή πλήρωση φιαλών (σύστημα NITROX και TRIMIX).

Πιστοποιημένο με άδεια νόμιμου αντιπροσώπου από τις μεγαλύτερες εταιρίες εμπορίας και κατασκευής καταδυτικού υλικού στον κόσμο (SCUBAPRO-UWATEC, SOPRAS SUB, DUI, SUEX και VIKING).

Το MDC αναλαμβάνει επαγγελματικά τεχνικά – ερευνητικά έργα σε διεθνές επίπεδο. Διαθέτει το ανάλογα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για να φέρει εις πέρας και να περατώσει την εκάστοτε εργολαβία με απόλυτη επιτυχία.

Στο διηνεκές του χρόνου έχουν πιστοποιηθεί από το MDC περίπου 4,000 χιλιάδες άνθρωποι. Δημιουργήθηκε ένα κλαμπ με μέλη τους απόφοιτους αυτοδύτες. Φυσικά είναι ανοικτό και σε ανθρώπους που δεν έχουν πιστοποιηθεί εδώ. Λειτουργεί σαν χώρος συνάθροισης για συμμετοχή σε καταδυτικά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δημιουργούνται μονοήμερες εκδρομές στην περίπτωση που δεν υπάρχει άπλετος χρόνος σε καταδυτικά σημεία εντός αττικής (ναυάγια κτλ).
Το Κλαμπ είναι πόλος έλξης για την εκπλήρωση της αρμόζουσας αγχολυτικής ψυχαγωγίας, με ιδιαίτερο και μοναδικό ποικιλόμορφο χαρακτήρα και πολλές θεματικές αποδράσεις. Συντονισμένο στις επιταγές της σύγχρονης εποχής παρέχει ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες για την καθολική ευχαρίστηση και απόλυτη ικανοποίηση του μέλους με γνώμονα την ασφάλεια. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι δεν είναι για ορισμένη κάστα ανθρώπων υψηλού εισοδήματος, αλλά για όλους, ανεξάρτητου βιοτικού επιπέδου, φύλου και ηλικίας.
 

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες του κλαμπ παράγει διαδικασία, που αγγίζει όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις, οξύνοντας την δεκτική τους ικανότητα στο έπακρο για την απόλυτη αίσθηση του ταξιδιού στην πολυθεματική αγωγή ψυχής του αυτοδύτη. Ο πετυχημένος συνδυασμός της παρεΐστικης ζεστής ατμόσφαιρας, της ασφάλειας, της ικανοποίησης, του χαμηλού κόστους διασκέδασης, και της προοπτικής, προάγει την καθημερινή αναζήτηση του σε τρόπο ζωής.

Το περιβάλλον του Κλαμπ χαμαιλεοντίζει και φέρει την δραστηριότητα στις διαστάσεις των ψυχαγωγικών αναγκών του εκάστοτε αυτοδύτη.
Πότε ήταν η τελευταία φορά που βίωσε οτιδήποτε για πρώτη φορά;
Η επίσκεψη στο Κλαμπ θα αποτελεί πρωτόγνωρη εμπειρία με πολυάριθμες αισθητικές ανακαλύψεις στην εκάστοτε δραστηριότητα του. Στον αβέβαιο κόσμο που ζει ο άνθρωπος το MDC προωθεί και «πουλάει» την βεβαιότητα της γλυκιάς πολύωρης απόδρασης από αυτόν!!!

Η ασφάλεια στην εκάστοτε δραστηριότητα του MDC είτε επαγγελματικής είτε ψυχαγωγικής χροιάς έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί αποτελεί το φτηνότερο και αποτελεσματικότερο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Η ενέργειες στην πρόληψη δεσπόζουν σε σχέση των εφαρμογών καταστολής. Η ασφάλεια δεν είναι φτηνή αλλά ανεκτίμητη. Όταν κάποιος αντιληφθεί ένα λάθος τρίτου και δεν το διορθώσει, άμεσα γίνεται δικό του λάθος και φέρει ευθύνη. Οι διαδικασίες ασφάλειας πολλές φορές γίνονται βαρετές. Είναι καλύτερα ο δύτης να χάσει ένα λεπτό από την ζωή του πάρα να χάσει την ζωή του σε ένα λεπτό. Όταν παίζει με την ασφάλεια είναι δεδομένο ότι ποντάρει την ζωή του αλλά και τις ζωές των υπολοίπων γύρω του. Το αύριο είναι η επιβράβευση ότι λειτούργησε με ασφάλεια σήμερα γιατί τα ατυχήματα δεν συμβαίνουν αλλά προκαλούνται. Το ασφαλέστερο ρίσκο είναι αυτό που δεν πήρε!!!!!

Κανένας εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας δεν μπορεί να προστατέψει τον αυτοδύτη από τον ίδιο του τον εαυτό. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί ποτέ να νικήσει την φυσική ανοησία. Το MDC έχει ενστερνιστεί και φέρει την πατρότητα της ακόλουθης αγγλικής φράσης:

Meet the Team

Kyriakos Pozidis
Co Founder